Ga naar hoofdinhoud

Op 3 oktober jl. heeft de Stichting DID weer haar jaarlijkse DOE DID evenement georganiseerd. Deze dag, gericht op ondernemers en medewerkers uit de zelfstandige drogisterijbranche, werd dit jaar gehouden in het Art Centre in Delft. Na het genieten van een heerlijke mediterane lunch met duurzame producten, begon het plenaire programma en ging de dag écht van start…

Wat houdt het in?

Kittty Huntjens, werknemersvoorzitter van het bestuur van DID, opende de dag, gevolgd door Jantien Meeuwsen (ambassadeur) die het een en ander over de Stichting heeft verteld. Hierna kwamen twee dames aan het woord die door economische omstandigheden helaas hun baan bij de drogisterij zijn kwijtgeraakt. Met (financiële) hulp vanuit DID hebben zij deelgenomen aan een werk-naar-werk traject en zien de toekomst weer zonnig in!

Tijdens de presentatie van Slachtofferhulp D.O.e.N. kwam naar voren dat  veel drogisterijondernemers en medewerkers wel eens (of vaker) te maken hebben gehad met traumatiserende situaties zoals overvallen of agressie. Gelukkig kunnen de zelfstandige drogisterijen via DID gratis gebruik maken van de diensten van Slachtofffehulp D.O.e.N. die directe hulp en opvang verzorgen bij traumatiserende ervaringen. Niet alleen in geval van agressie of overval, maar ook bij andere traumatiserende ervaringen zoals overlijden of getuigen zijn van een ongeval. Of dit nu op de werkvloer is of elders. Benieuwd naar de presenatie? Klik hier om deze nog eens te bekijken.

Na de presentatie van D.O.e.N. zijn de ondernemers uitgenodigd om een masterclass te volgen met het thema ‘goed personeelsbeleid’ gegeven door Sandra v.d. Bedem. Een leuke maar vooral leerzame bijeenkomst die door de ondernemers als zeer positief is ervaren. Klik hier voor de presentatie van Sandra.

Ondertussen werden er voor de medewerksters allerlei workshops klaargezet waar zij aan konden deelnemen. Zo waren er workshops kleur- en kledingstijl door Marion van Iren van Color me beautiful, een haarworkshop door Zenner, een bewust gezond workshop van Bountiful, men kon informatie inwinnen over de mogelijkheden van DrogiWeb en Lijfblad, was Ursula Hegeman van James (voorheen Kans) beschikbaar voor vragen over een werk-naar-werk traject of hoe je je kunt ontwikkelen binnen je huidige baan en kon je even lekker ontspannen door een handmassage van Weleda in hun retro-volkwagenbusje; bijna teveel om op te noemen!

Nieuwsgierig?

Wil je een goede impressie van de dag in beeld en geluid krijgen? Bekijk dan hier snel het filmpje!
DOE DID 2016 is een gezellige, maar vooral ook leerzame middag geweest!

Bekijk hier alles van de DOE DID 2016

Back To Top