Skip to content

Werk naar Werk Begeleidingstraject voor medewerkers in geval van reorganisatie, faillissement of (gedwongen) bedrijfssluiting.

Ben je langer dan 5 jaar in dienst bij een zelfstandige drogisterijonderneming en stopt je baan vanwege bedrijfssluiting, reorganisatie, surseance van betaling of faillissement? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een loopbaantraject, waarmee je je kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Je werkgever moet dit wel binnen zes maanden na sluiting van de winkel voor je aanvragen. Eventueel kun je dat ook zelf doen.

Wat houdt het in?

Loopbaanbegeleidingvoor drogisterijmedewerkers die hun baan kwijtraken buiten hun schuld om. Je wordt geholpen met (om)scholing, outplacement, sollicitatietraining of andere begeleiding die jou helpt om meer kansen op de arbeidsmarkt te krijgen. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen.

Wat doet stichting DID?

StichtingDID betaalt (gedeeltelijk) de kosten van een eventuele opleiding, outplacementtraject of trainingen die jou helpen om aan nieuw werk te komen. Je krijgt het geld niet zelf, maar het wordt betaald aan het instituut of bedrijf dat de opleiding, training of de begeleiding verzorgt.

Wat zijn de voorwaarden?

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Je bent ten minste 5 jaar in dienst bij een zelfstandige drogisterijonderneming.
  • De winkel gaat binnenkort dicht of de winkel is minder dan 6 maanden geleden gesloten.
  • Je komt niet in aanmerking voor een ander opleidings- en/of begeleidingstraject vanuit sociale zekerheidswetgeving.
  • Stichting DID gaat akkoord met het instituut dat je gaat begeleiden of opleiden. Voor een begeleidingstraject kun je kiezen uit de door DID aangegeven aanbieders.
  • Stichting DID gaat akkoord met het opleidings- of begeleidingsplan.
  • De maximale bijdrage aan een opleidingstraject is € 2.500,–. Reis- en verblijfkosten worden niet vergoed.
  • Jij en je werkgever (als deze nog in beeld is) dienen de aanvraag ten minste 1 maand voor ingangsdatum van het begeleidingstraject gezamenlijk in.

Aanvraagformulier

Het aanvraagformulier kun je hier downloaden. Je werkgever moet het indienen bij stichting DID.

Hulp nodig of vragen?

Neem contact op met Jantien Meeuwsen, adviseur van stichting DID. Ze is telefonisch bereikbaar via 06 – 41 78 84 94 en per mail via jantien.meeuwsen@stichtingDID.nl. Ze helpt jou en je werkgever graag!

Begeleiding naar nieuw werk

Back To Top