De zelfstandige drogisterijbranche heeft vanaf nu een eigen vertrouwenspersoon in de persoon van Jantien Meeuwsen…

Een financieel fitte werknemer verricht haar werk met aandacht en heeft ruimte om vooruit te kijken. Daarom is het in ieders belang om medewerkers te stimuleren om financieel fit te worden en te blijven.
Bij 62% van de werkgevers komt personeel met geldzorgen voor. Hoewel financiële fitheid in eerste instantie een verantwoordelijkheid is van de werknemer, kunt u als werkgever een belangrijke rol spelen. Zeker als u signalen krijgt dat uw medewerker geldzorgen heeft. Financieel fitte werknemers zijn ook uw belang.
Een medewerker neemt geldzorgen mee naar zijn werk. Zij is sneller afgeleid, werkt minder precies en de kans is groter dat zij zich ziek meldt, zo blijkt uit onderzoek.
Geldzaken en financiën behoren tot de privé-situatie van uw werknemer. Toch is de kans groot dat u te maken krijgt met de financiële huishouding van uw medewerker. Uw medewerker koopt een huis, krijgt een kind, gaat scheiden, wil minder werken vanwege zorgtaken of gezondheid of gaat met pensioen. U kunt ook te maken krijgen met een beslag op het loon van een medewerker. Al deze gebeurtenissen hebben impact op uw medewerker.
Besteed daarom aandacht aan levensgebeurtenissen met financiële impact.
Op de site Financieel Fitte Werknemers vindt u veel informatie, gesprekstips, tools en checklists hoe u zo’n gesprek kunt aangaan.
Hulp nodig of vragen?
Lastig om zelf zo’n gesprek te voeren?
Neem contact op met Jantien Meeuwsen, adviseur van stichting DID. Ze is telefonisch bereikbaar via 06 – 41 78 84 94 en per mail via jantien.meeuwsen@stichtingDID.nl.
Actief en preventief anticiperen is namelijk ook duurzame inzetbaarheid en een beleidsterrein waar DID zich sterk voor maakt.