Ga naar hoofdinhoud

Financiële vergoeding voor ondernemers om een tijdelijke vervanger aan te trekken die de winkel draaiende houdt totdat de ondernemer het zelf weer kan, met als doel het voorkomen van bedrijfssluiting en het waarborgen van de werkgelegenheid. Ook een ondernemer kan langdurig ziek worden of wegens persoonlijke redenen uitvallen. In de zelfstandige drogisterijbranche kan dat grote gevolgen hebben voor de onderneming. Van administratieve achterstanden tot zelfs winkelsluiting. Stichting DID biedt ook hier een helpende hand, via de regeling Continuïteit bedrijfsvoering.

Wat houdt het in?

Val je als ondernemer plotseling uit wegens langdurige ziekte of om persoonlijke redenen, dan vergoedt stichting DID de bruto loonkosten (maximaal functiegroep 5 van de cao) van het aantrekken van een vervanger die de winkel voor je draaiende houdt. De maximale vergoeding is zes maanden bij een arbeidsovereenkomst van 37 uur. Minder uren verdeeld over een langere periode is ook mogelijk.

Wat doet stichting DID?

Stichting DID betaalt gedurende maximaal 6 maanden op basis van 37 uur per week, de bruto loonkosten van een tijdelijke vervanger.

Wat zijn de voorwaarden?

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Je bent een zelfstandige drogisterijondernemer en kunt dit schriftelijk aantonen.
  • Je hebt een doktersverklaring waaruit blijkt dat je wegens langdurige ziekte of om persoonlijke redenen niet in staat om je winkel op dit moment draaiende te houden.
  • Stichting DID vergoedt de bruto loonkosten van een tijdelijke vervanger gedurende maximaal 6 maanden. Reis-, verblijf- en representatiekosten worden niet vergoed.
  • Je hebt de aanvraag ingediend via info@stichtingdid.nl.

Aanvragen

Aanvragen van vergoeding van loonkosten in verband met bedrijfscontinuïteit  kan per email  via info@stichtingdid.nl.

Hulp nodig of vragen?

Neem contact op met DID via telefoonnummer 085 – 064 57 58 of info@stichtingDID.nl.

Of neem contact op met Jantien Meeuwsen, adviseur van stichting DID. Ze is telefonisch bereikbaar via 06 – 41 78 84 94 en per mail via jantien.meeuwsen@stichtingDID.nl. Ze helpt je graag!

Continuïteit Bedrijfsvoering

Back To Top