Ga naar hoofdinhoud

Gratis opvang en begeleiding bij overval, intimidatie of geweld – 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar! Een gewapende overval, bedreiging, intimidatie of een andere vorm van geweld. Het lijkt zover weg, maar helaas komt het maar al te vaak voor. Wie een dergelijke gebeurtenis meemaakt – thuis of op het werk – zet dat niet makkelijk uit z’n hoofd. Ook als eventueel lichamelijk letsel al lang is geheeld, blijft de herinnering aan de traumatische ervaring emotioneel beladen. Mensen voelen zich vaak somber en lusteloos of houden last van slaapproblemen, schrikreacties en herbelevingen van wat er is gebeurd. Zonder professionele opvang en begeleiding kunnen deze klachten chronisch worden, met kans op langdurige ongeschiktheid. Met directe deskundige hulp van D.O.e.N. kun je veel narigheid voorkomen.


TELEFOON D.O.E.N: +31(0)88-5150700

Wat kunnen wij voor u doen?

Na een overval, bedreiging, ongeval, aanslag of een andere nare ervaring kunnen slachtoffers behoorlijk ontregeld raken en in psychische nood verkeren. De mate waarin zij dit psychotrauma uiten, varieert. Heeft u als werkgever of als medewerker klachten als gevolg van een stressvolle gebeurtenis?

D.O.E.N. is specialist

D.O.E.N. is uw specialist op het gebied van directe opvang en nazorg. Wij bieden uw organisatie en uw medewerkers snel, deskundig en adequaat eerste- en tweedelijns hulp:

 • Directe opvang
 • Nazorg in de vorm van:
 • Traumaverwerking
 • EMDR-therapie
 • Mediation
 • Coaching
 • Bedrijfsmaatschappelijk werk

Help uw medewerker snel en voorkom langdurig ziekteverzuim binnen uw organisatie. Vraag naar de verschillende mogelijkheden bij D.O.E.N.
In deze FLYER een overzicht van situaties waarvoor D.O.E.N. is in te zetten.

Directe opvang

Na een traumatische ervaring is er vaak sprake van mentale chaos met heftige emoties en fysieke ontregeling. Het slachtoffer is diep geschokt, omdat het gevoel van basisveiligheid is aangetast. Snelle en professionele opvang is noodzakelijk.

Voor wie?

Wij zijn er voor werkgevers en medewerkers die te maken krijgen met de gevolgen van psychosociale problemen.

Waarom?

De werkgever heeft een belangrijke rol na een schokkende ervaring.  Als hij niet snel en adequaat handelt, kan het leiden tot ziekteverzuim of zelfs arbeidsongeschiktheid van het slachtoffer; teleurstelling en boosheid kunnen toenemen bij de medewerker, wat de motivatie kan verminderen zich in te zetten voor de werkgever.

Daarbij zijn werkgevers wettelijk verplicht om voor gepaste opvang te zorgen na een overval, (bedrijfs)ongeval, agressie of geweldssituatie binnen het bedrijf.

Waarom kiest u voor D.O.E.N.?

D.O.E.N. geeft uw organisatie en uw medewerkers de acute hulp die nodig is:

 • – Wij zijn binnen 2 uur ter plaatse,
 • – 24/7 bereikbaar en inzetbaar,
 • – bieden u een persoonlijk contact,
 • – met professionele hulpverleners,
 • – ondersteuning op maat.

De traumaopvang van D.O.E.N. legt de focus op het voorkomen van arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim. Samen met u herstellen wij het gevoel van persoonlijke veiligheid, competentie en collegialiteit van uw medewerker.

Wat doet stichting DID?

Stichting DID betaalt de kosten van slachtofferhulp via D.O.e.N. voor zelfstandige drogisterijondernemers en hun medewerkers. D.O.e.N. beschikt over een lijst met zelfstandige drogisterijen en weet dus of je in aanmerking komt voor hulp.

Wat zijn de voorwaarden?

De belangrijkste voorwaarden zijn:

 • Je bent zelfstandig drogisterijondernemer of bent medewerker van een zelfstandige drogisterijondernemer.
 • Jij en/of je medewerkers hebben te maken gehad met een overval, bedreiging, intimidatie of andere vorm van geweld – thuis of op het werk.

Hoe neem je contact op met D.O.E.N.?

D.O.e.N. is 24 uur per dag bereikbaar. Bij calamiteiten (bijvoorbeeld een ernstig incident in de winkel zoals een overval of geweldsmisdrijf) is er binnen twee uur na melding een hulpverlener ter plaatse. Neem contact op met D.O.e.N. via telefoonnumer 088-515 07 00 (lokaal tarief).

Hulp nodig of vragen?

Neem contact op met Jantien Meeuwsen, adviseur van stichting DID. Ze is telefonisch bereikbaar via 06 – 41 78 84 94 en per mail via jantien.meeuwsen@stichtingDID.nl. Ze helpt jou en je werkgever graag!

Slachtofferhulp via D.O.e.N.: +31(0)88-5150700

Back To Top